Persoonlijke vaardigheden voor IT-Trainees

In de periode van 1 juni t/m 30 oktober 2017 heb ik met heel veel plezier de trainees van de Calco MasterClass® begeleid, geëvalueerd en getraind in vaardigheden. Deze jonge professionals hebben op het moment dat zij bij Calco in dienst treden meestal geen IT-studieachtergrond. Zo heb ik in deze periode kennis gemaakt met trainees die geschiedenis, bedrijfskunde en psychologie hebben gestudeerd en uiteindelijk toch kiezen voor een baan in de IT. Vanaf dag één volgen deze professionals een intensief ontwikkeltraject van twee maanden, waarin aandacht wordt besteed aan persoonlijke vaardigheden en IT-kennis.

In de vaardigheidstrainingen staan communicatieve vaardigheden, samenwerken, feedback geven en ontvangen, invloed uitoefenen en jezelf presenteren centraal. Het is een leuk en intensief traject waarin de trainees meer inzicht krijgen in zichzelf en hoe zij overkomen op anderen.

Na dit ontwikkeltraject beschikken de trainees over een gedegen (IT-)basis om aan de slag te gaan bij een opdrachtgever. Dit zijn veelal toonaangevende organisaties die bijna allemaal behoren tot de top-200 van Nederlandse bedrijven en actief zijn in onder andere het bank- en verzekeringswezen, de zorgsector, de industrie, logistiek en overheid.