Effectiever werken en communiceren als technicus

Praten over technische zaken met je collega’s  is voor jou geen probleem. Je kunt met andere technici uren van gedachten wisselen. Maar je niet-technische collega’s begrijpen jouw manier van communiceren vaak niet.  In (project)vergaderingen ben je vaak kort van stof, kom je het liefst gelijk to the point. En zomaar een praatje maken op de afdeling? Je moet er niet aan denken, bovendien is er een taak te doen.

Persoonlijke coaching en training

Als jij moeite hebt anderen te overtuigen van de voor jouw perfecte oplossing, gesprekspartners afhaken en zaken om je heen organiseren of je leiding moet geven aan een team of project, kan ik je coachen en trainen.  Ik heb jarenlange ervaring in het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van technici.

Essentie van de begeleiding

Centrale thema’s in mijn coaching en training zijn:

  • Inzicht krijgen in talenten en valkuilen van jezelf en je omgeving.
  • Onderscheiden van communicatiestijlen en oefenen met gespreksvaardigheden.
  • Leren samenwerken in plaats van samen werken.
  • Beter kunnen onderhandelen.
  • Feedback  geven en krijgen op houding en gedrag.
  • Effectiever vergaderen.

Meer succes en plezier in je werk

Door effectiever te werken als technicus krijg je meer succes en plezier in je werk. De ander begrijpt je beter en jij begrijpt de ander beter. Met het inzicht dat je krijgt, kun je bovendien je (interne) klantrelaties verdiepen, extra betaalde(!) meerwerkopdrachten realiseren en ook nog eens productiever zijn doordat  processen sneller verlopen.